eniyitakimlar.blogspot

Image Hosted by ImageShack.us

23 Kasım 2008 Pazar

Daniel Alves da Silva (d. 6 Mayıs 1983), Daniel Alves, Dani Alves, Brezilyalı futbolcu. FC Barcelona formasını giymektedir.

Daniel Alves tam anlamıyla tanrının futbola armağanıdır. Oynadığı muhteşem oyunla Cafu'nun veliahtı olarak gösterilmiştir.La Liga'nın başarılı takımlarından FC Barcelona'da forma giymektedir. Oynadığı pozisyon sağ bektir. Brezilya Millî Futbol Takımı teknik direktörü Dunga'nın vazgeçilmez oyuncularındadır. Sevilla FC takımı oyuncularından Luís Fabiano ve Frédéric Kanouté ile yakın arkadaşlıkları ile bilinir.

Alves yalnızca bir sağ bek değil, ayrıca gerektiği zamanlarda sağ kanatt olarak da görev yapmaktadır.Kritik dakikaların adamı olan Daniel Alves ceza sahası dışından vurduğu toplar ve duran toplar ile kalecilerin tam anlamıyla korkulu rüyası olmuştur.4 Mart 2008 tarihinde oynanan Sevilla FC - Fenerbahçe maçında duran toptan bir gol atmıştır.Fakat attığı gol takımı çeyrek final oynamasına yetmemişdir.

2006 yılında ve 2007'de kazanılann UEFA kupasının en büyük mimarıdır.Ayrıca Brezilya Millî Futbol Takımı ile 2007 yazında Copa América'yı kazanmıştır. 6 Haziran 2008'de 30 milyon euroluk bonservis bedeli karşılığında FC Barcelona'ya transfer olmuştur.[1]

0 yorum: